Translate

ПРЕТПЛАТА НА ЧЕТИРИ ЕЛЕКТРОНСКА ИЗДАЊА

ПРЕТПЛАТА НА ЧЕТИРИ ЕЛЕКТРОНСКА ИЗДАЊА
СПЕКТАР * ТАЈНОВОДСТВО * УЖАС * ВЕЧИТИ ЧУДЕСНИ КОРЕНОВИ >> на четири године >> веома повољно

уторак, 30. мај 2017.

Zadnja kuca,Srbija RTS - Trgovište - ćorsokak Srbije 06.02.2011.Објављено је 20.03.2012.
nedelja, 06. feb 2011, 17:25 http://www.srbija-forum.com/

Zadnja kuća, Srbija Trgovište - ćorsokak Srbije

Milan Popović sa svojom ekipom odlazi u mesto za koje je retko ko čuo dok ga nije uništila poplava. Trgovište. Nekada je ova opština imala više od 30.000 stanovnika, a danas 6.000. Trgovište ima samo 900 dece, a recimo, 2008. rođeno je samo 32.


U osmoj epizodi, u kojoj autor putuje ka selu koje umire (Crvenom gradu), saznajte kako je moguće da neko preživi sa 5.000 dinara, kako je živeti u mestu u kome samo jedan fabrički pogon radi, u kome je polovina stanovništva nezaposlena, poljoprivredom se nije moguće baviti, a putne i železničke veze kao da ne postoje sa ostatkom države.

Dokumentarni serijal od 10 polusatnih epizoda rađen je prema standardima stranih kanala. Uz najviši kvalitet slike, zvuka i montaže ova dokumentarno-igrana reportaža prikazaće vam one ljude i krajeve naše države, koje nemate priliku da vidite.


U saradnji sa Institutom "Jovan Cvijić" odabrano je preko 20 mesta u najugroženijim krajevima Srbije. Zaključci su da čitav "poluprsten Srbije" od Kuršumlije, Novog Pazara i Sjenice, Bujanovca, Medveđe, Trgovišta, do Dimitrovgrada, Knjaževca, Vlasine, pa sve do Majdanpeka i Zaječara, umire.

Autor Dosijea zatvor, Dosijea navijači, Srpskog Alkatraza, prešao je 16.000 kilometara. Putovao je iz sela u selo, spavao, jeo i radio sa gazdama poslednjih kuća u pograničnoj Srbiji.

RTS

Нема коментара:

Постави коментар

Из Бележнице (Бела Тукадруз)

Данас сам обишао један део Пека, који је заборављен; и где годишње не сврати ни десетак лица; можда неки риболова?Или ду...

Posted by ЗАВЕТИНЕPress on петак 28. јун 2013.

Follow by Email