понедељак, 22. август 2016.

Треба мењати устав и председника државе бирати у парламенту па нека већинске странке сносе пуну одговорност и не заклањати се иза гласача




ПОВОДОМ тзв. конкурса опозиција за председничког кандидата

Академик Душан Теодоровић, заштитник грађана Саша Јанковић, бивши председник Србије Борис Тадић, неко од познатих страначких првака или искључиво ванстраначка личност?Ако опозиција, онај њен део који очекује тај догађај као нову шансу да ослаби Вучићеву власт, размишља о „конкурсу” за заједничког кандидата око кога би се окупили, које би услове та личност морала да испуни? Може ли то бити неко кога Србија у овом тренутку уопште не познаје, а да до званичног почетка трке, за пола године, опозиција удруженим снагама од те личности изгради јаког такмаца Вучићевом кандидату. Или, можда, самом Вучићу? Подсетимо, последња три председника (СРЈ и Србије) – Коштуница, Тадић и Николић – били су лидери странака.
Саша Радуловић, председник Покрета „Доста је било”, први се јасно одредио: на питање ТВ Н1 да ли би ДЈБ подржао академика Душана Теодоровића ако се кандидује, одговорио је потврдно. За заједничког кандидата опозиције, сматра Радуловић, битан је „кредибилитет и интегритет”.
          КОМЕНТАРИ 
         marko stankovпре 2 сата Mislim da se niko iz opozicionih redova ne bi trebao kandidovati za predsednika Republike jer su oni toliko potroseni i kompromitovani da ne bi postigli nista. Cudi me zelja Borisa Tadica da se kandiduje nakon ona dva jako neuspesna mandata ili kompromitovanog Ivice Dacica. Pa nije valjda ovaj narod bas toliko sludjen. A za Nikolic master Tomislava pa i da ga podrzi Vucic nece skoro niko glasati....
        svetlanast.пре 4 сата Kada bi bilo moguce /ali nije/ da ova sadasnja opozicija sa teretom iz proslosti: lazna obecanja boljeg zivota, manje zaduzivanje Srbije, malo uradila da Evropa "dodje" u Srbiju, unistena ekonomija, obrazovanje, lopovluk na svim nivoima, beskrupulozno izbacivanje 400.000 radnika na ulicu, pa 24 "pljackaske privatizacije", bespravna gradnja, partijsko zaposljavanje, funkcioneri DS koji su iz roditeljskih stanova, patika i farmerki, baveci se politikom postali bogati ljudi, u nase ime SPSu i SRSu oprostili DEVEDESETE pripomogla formiranje SNSa, kada bi takva opozicija sada "kandidovala" nekog mudrogi plemenitog kao Sveti Sava, hrabrog i cestitog kao Knez Lazar, lukavog kao Milos Obrenovic, evropejca poput kneza Milana Obrenovica /ima ih jos/, VlAST I MEDIJI SNS i SPS bi ga po navici i praksi svoje vladavine, oblatili, pronasli neku manu i pokusali da NADJU bilo sta, makar u blizoj i daljoj familiji. Zato, i ako postoji takav opozicioni kandidat, treba ga /je/ sacuvati.

          Miodrag iz Pećiпре 2 сата Niko od njih ne bi trebao da doživi bruku koju je doživeo akademik Ćosić ili industrijalac Panić. Sve ružno što se desilo u njihovo vreme se pripisuje isključivo njima. I Milošević ih je lagano smenio. Dakle. Treba menjati ustav i predsednika države birati u parlamentu pa neka većinske stranke snose punu odgovornost i ne zaklanjati se iza glasača.

       Сава Прокоповић из Ритопекапре 14 сати Мора се рећи, да ће кандидат српске опозиције на избору за председника Републике бити оно лице кога одреде органи САД и преко Амбасаде САД у Београду представе га опозицији. До тада, заваравајмо се да је расписан конкурс за избор опозиционог кандидата за бирање за председника Републике. 

             gargamelпре 7 сати  Moj Savo, nema tu nikakve tajne, sledeci spasitelj Srbije je Jeremic 

          Draganпре 13 сати Jasno je da će SAD odrediti kandidata, ali ne preko opozicije, nego preko Aleksandra Vučića.

               Jovanпре 3 сата  Nema opozicije u Srbiji i nece je za dugo ni biti.

Нема коментара:

Постави коментар

ПОТИСНУТА КРТИТИЧКА РЕЧ

- Свако интелектуално друштво у коме нема расправе, разговора међу људима, у коме нема размене мишљења, у коме је мишљење сведено на притисак миша и које вам онда неко сервира преко интернета, нема доброг закључка - рекла је Вида Огњеновић.

Овим је, по њеним речима, жестоко угрожено и јавно мњење, које је разбуцано и корумпирано тиме што је политика узела све у своје руке, почевши од запошљавања до награђивања.

ичко јавно мњење, јер њему није дозвољено да постоји. У ствари је, на известан начин, ућуткано већ неко време. Мислим да је тренутно у највећој кризи наша друштвена свест. Данас можете свакога напасти - и појединца и групу на друштвеним мрежама, које су апсолутно новине без уредника и без икакве контроле, од њега направити најгору и најнеморалнију особу, а да зато никоме не одговарате и да вас нико не узме у заштиту - оценила је Огњеновићева. - Наше друштво је доживело да је интелектуалац исмејан, потиснут, потлачен. Не да више нема главну реч у јавном мњењу и друштвеној свести, нити је више њен креатор, него је нема ни у својој професији. У таквом друштву, и у таквом друштвеном окружењу "Максимум" нема никакве шансе.

= извор "Вечерње новости" >Потиснута критичка реч

Прочитајте још - Вида Огњеновић: Свет ће постати глобални "Мекдоналдс"

- Немамо више крит